Een kinderbril: tips voor een kwalitatieve aankoop

Jouw kind verdient de allerbeste kwaliteit. Ook, en zeker, wanneer je een kinderbril kiest. Hoe maak je de juiste keuze? De BRILstudio KIDS helpt je op weg met 7 tips.

1. Juiste correctie

Afhankelijk van de nodige correctie schrijft de oogarts een bepaalde glazensterkte voor die je kind terug een optimaal zicht kan geven. Het advies van je oogarts is dus van primair belang. Op basis van dit voorschrift maakt je opticien de ideale glazen voor jouw favoriete bril.

2. De brillenglazen

Kies je voor glazen uit kunststof of uit glas? Kinderen zijn actief en krijgen dan ook steeds kunststof glazen. Glas kan bij het sporten en spelen breken en dat kan gevaarlijk zijn voor de ogen van je kind. Investeer ook in brillenglazen met ontspiegeling: kinderen zitten vaak voor een digitaal scherm en dat kan voor vervelende reflecties zorgen op de glazen. Goed om weten: een niet bolvormig, asferisch geslepen glas heeft een betere optische kwaliteit en geeft minder vervorming. Ze zijn daarom comfortabeler om door te kijken en ogen esthetisch meteen ook mooier.

3. Het montuur

Bij het montuur kan je vaak kiezen tussen kunststof of metaal. Kunststof is steviger dan metaal, wat voor kinderen soms aangenamer is om te dragen. Maar metalen monturen kunnen voor kinderbrillen zeker ook. Check wel eerst op voorhand of je kind allergisch is aan bepaalde metalen, zoals nikkel.

4. Brilveren voor extra veiligheid

Brilveren haken volledig achter het oor en zijn daarom heel handig voor actieve kinderen met een bril. Vandaag zijn deze gemaakt als een kunststof verlengstukje dat je zelf op de bril kan zetten indien nodig. Ook een bijhorende elastiek kan ervoor zorgen dat de bril mooi aansluit op het hoofdje en niet afglijdt van de neus. Vooral bij peuters is het aan te raden om zo’n extra beveiliging te voorzien.

5. Gespecialiseerde kinderoptiek

Laat je bij je aankoop adviseren door een gespecialiseerde professional. Hij of zij kan de kinderbril van je keuze perfect afstellen op het gezichtje van het kind, waardoor de bril mooi blijft staan. Een kleine aanpassing met een groot effect!

6. Reservebril voor noodgevallen

Ravotten met de vrienden, op kamp gaan, lopen en springen … Het hoeft weinig betoog waarom een reservebril een must is voor noodgevallen. Oefent je kind een sport uit? Overweeg dan een sportbril. Zo’n bril is specifiek aangepast aan de sport die hij of zij beoefent. Zelfs een zwembril op sterkte is mogelijk!

7. De mooiste en de coolste

Last but not least: laat je kind vooral zelf kiezen welke bril het wil dragen. Het wordt altijd wat wennen, maar een bril die je zelf kiest draag je uiteindelijk dubbel zo graag.

Welkom bij de BRILstudio KIDS!

Heeft je kapoen een bril nodig en kan je bij de keuze wel wat hulp gebruiken? Maak een afspraak in onze optiek en maak kennis met ons gepassioneerde team. Samen met je kind gaan we op zoek naar de ideale bril.

Ontdek meer blog-artikels: