De innovatieve oplossing voor progressieve myopie.

Progressieve myopie is een oogafwijking die steeds vaker voorkomt bij kinderen. Hierbij heeft het kind moeite om dingen vanop een afstand scherp te zien. Deze bijziendheid kan op korte termijn groter worden met mogelijk ernstige gezondheidsproblemen op lange termijn. Gelukkig bestaat er een oplossing die progressieve myopie goed onder controle kan houden!

Lees artikel

Een scherpe kijk op je eerste bril

Eindelijk is hij er, die eerste bril! Een beter zicht binnen handbereik. Toch wordt het eerst even wennen. Alles ziet er anders uit en daar zijn de ogen van je kind niet op afgestemd. Geen nood: de meeste klachten nemen na enkele dagen al af. Esma Safdi van De Brilstudio Kids geeft enkele tips & tricks mee.

Lees artikel

Goed zorgen voor je kinderbril: 5 tips

Een bril is geen stuk speelgoed, maar elk kind moet kunnen ravotten. Daarom krijgen kinderen die een bril kopen bij de BRILstudio KIDS meteen ook een gratis ravottersbril! Zo neem je geen onnodig risico met die mooie kinderbril. Met deze 5 tips geniet je zoon of dochter extra lang van de nieuwe aankoop.

Lees artikel

Meer vrijheid met lenzen: is jouw kind er klaar voor?

Kind zijn dat is: samen genieten van de meest onstuimige spelletjes, liefst in de heerlijke buitenlucht. Voor actieve kinderen kan het dragen van een bril een grote last zijn. Ouders blijven vaak sceptisch over de overstap naar lenzen voor hun kroost, maar dat is meestal onnodig. We zetten de feiten op een rijtje.

Lees artikel

Een gratis bril voor alle ravotters

De leefwereld van je kind zit vol uitdagingen en fantasie. Er is zoveel te beleven en te zien … zéker met een leuke kinderbril op je snoet! Het team van de Brilstudio Kids kan zich bijzonder goed inleven in die wereld en biedt alle kinderen die een bril kopen meteen ook een ravottersbril.

Lees artikel

FEEST + WEDSTRIJD: Mathilda de Muis is jarig!

“Pieperdepiep, hoera! De geliefde mascotte van De BRILstudio KIDS, Mathilda de Muis, wordt 10 jaar. Om haar verjaardag te vieren halen we alles uit de kast: we verwelkomen haar vriendje Edgard en organiseren een heuse birthday giveaway, waarbij je kans maakt op een superleuke XL-prijs. Feest je mee?

Lees artikel

Kinderen geruststellen en tonen dat een bril dragen leuk kan zijn

Al meer dan tien jaar runt optometriste Gythe Grosemans De Brilboutique, een gespecialiseerde brillenzaak met vestigingen in Diepenbeek en Kermt. Niet enkel volwassenen kunnen er terecht voor vakkundig advies. In de BrilStudio Kids gaat er ook uitzonderlijk veel aandacht uit naar kinderen. “Ik draag zelf een bril sinds mijn elfde. Ik mocht destijds kiezen tussen de twee brillen die me pasten en ik vond ze allebei even lelijk. Vanuit die frustratie begon ik tien jaar geleden de eerste gespecialiseerde optiekzaak voor kinderen in Limburg”, steekt Gythe van wal.

Lees artikel

Mathilda de muis komt naar je toe!

Heb jij onze mascotte Mathilda al ontmoet? Ze is erg schattig en lief en begeleidt de jongste kinderen bij de zoektocht naar een leuke eerste kinderbril. En dat doet ze niet alleen in onze optiekzaken, maar ook bij jou thuis! Benieuwd hoe dat kan? Ontdek het in deze blog!

Lees artikel

Wat kinderen willen? Dat kiezen ze zelf!

Een kinderbril kiezen is geen kinderspel, en al helemaal niet als het de allereerste bril is. Vaak is het even wennen met die bril op de snoet en dan hoop je dat je kind de bril echt mooi vindt. De oplossing? Heel simpel: dochter of zoon maakt de keuze best zelf.

Lees artikel

Zonnebrillen voor kids

Onze kinderen beschermen tegen de schadelijke uv-stralen van de zon? Daar denken we geen twee keer over na. We houden de zonnecrème altijd bij de hand. Maar wist je dat een zonnebril minstens even belangrijk is voor je kind?

Lees artikel

De Brilstudio Kids breidt uit!

Heb je ‘t al gezien? Brilstudio Kids - dé specialist in kinderbrillen - heeft zonet een nieuwe winkel geopend in Kermt! Met de nieuwe vestiging erbij kunnen we zowel de ouders als de kinderen nóg beter helpen bij het kiezen van een passende bril. Daar zorgt ons team voor en ... onze mascotte Mathilda de muis. Heb je haar al ontmoet?

Lees artikel

Anneleen Tuybens en dochtertje Fenne

De zoektocht naar een goede kinderbril is altijd een avontuur, zeker voor een enthousiaste kleuter als Fenne. Mama Anneleen was maar wat blij met de kindvriendelijke aanpak van de BRILStudio Kids. En Fenne? Zij kwam, zag en vond - met wat hulp van mama en het team - de ideale kinderbril!

Lees artikel

Wie zoekt, die vindt… een kinderbril bij BRILstudio Kids!

De zoektocht naar een leuke kinderbril is niet alleen voor kinderen een spannend avontuur. Zo was het voor mama Inge uit Hasselt even wennen toen bleek dat haar zoon Briek een brilletje nodig had. Gelukkig zorgde de BRILstudio Kids voor de perfecte kinderbril én bijhorende begeleiding voor zoon en mama!

Lees artikel