Zonnebrillen voor kinderen: Franse ‘feelgood’ frames

Na regen komt zonneschijn. De lente loert om de hoek, de maskers vallen af, we kunnen weer naar buiten. Tijd om te pronken met je mooiste zonnebril! Denk je ook aan de ogen van je kinderen?

Zonnebril voor een zorgeloze zomer

Bijna iedere volwassene draagt een zonnebril als de zon schijnt. Toch vergeten we er vaak eentje op te zetten bij kinderen. Dat kan kwalijke gevolgen hebben, want de ogen van kinderen zijn nog gevoeliger voor oogschade door uv-licht.

Als ouder is het belangrijk om het gezichtsvermogen van je kinderen te beschermen. Wil je zorgeloos de zonnigste maanden in? Met de volgende twee Franse brillenmerken genieten de ogen van je kinderen een optimale bescherming!

1. Little Paul & Joe Eyewear

In 2005 - welgeteld 10 jaar na de lancering van de Paul & Joe kleding- en brillenlijn voor volwassenen - zag Little Paul & Joe het levenslicht. Met de nadruk op ‘little’, want het merk staat bekend om haar stijlvolle monturen voor modebewuste youngsters van 6 tot 12 jaar.

Als één van de bestsellers in het hogere segment voor kinderen, wist Little Paul & Joe de harten én ogen van heel wat jonge brildragers te veroveren. De modieuze look en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen niet alleen voor een prachtige uitstraling, maar ook voor monturen die probleemloos tegen een stootje kunnen. Het flexibele scharnier voorziet de brillen van een extra lange levensduur, zodat ook de ouders met een gerust hart hun kinderen kunnen laten spelen.

Veilig ravotten in de zon

Boho chic met een vleugje vintage: zo kunnen we de meest recente lijn van Little Paul & Joe best omschrijven. Voor de lente- en zomercollectie van 2022 keren de ontwerpers terug naar de roots van het fashionmerk. Feestelijke kleuren en verrassende vormen sieren de monturen van de optische zonnebrillen. Een ode aan de signature look en speelse joie-de-vivre die het merk typeren.

Bij de zonnebrillencollectie van Little Paul & Joe denken we meteen aan het hippe meisje dat een bloemenkleedje draagt, en de stoere jongen met bretellen en matchende strik. De monturen zijn fris, spontaan en ogen een tikkeltje retro. We nodigen jou graag uit om het volledige assortiment te ontdekken in onze winkel.

=> Helemaal gek van Little Paul & Joe? Boek je afspraak bij De BRILstudio KIDS

2. Façonnable pour les garçons

Façonnable is een prêt-à-porter-merk met stijlvolle monturen uit metaal, titanium en/of acetaat. Ook dit label bracht eerder een lijn voor volwassen op de markt, maar de toenemende vraag naar speelse, kwaliteitsvolle kinderbrillen inspireerde de designers om een exclusieve kinderlijn te ontwikkelen. En zo geschiedde: in 2013 stuurden de ontwerpers Façonnable pour les garçons de wereld in, met aangepaste frames voor jongens van 6 tot 12 jaar.

Stijlvol en stootbestendig voor stoere jongens

Voor het comfort en de veiligheid van de jonge brildrager, focust Façonnable pour les garçons zich meer op het gebruik van acetaat. De modellen zijn zo gemaakt dat ze zich perfect aanpassen aan de morfologie van kinderen. Toch behouden ze dezelfde elegante uitstraling als volwassenen: net als papa zullen de allerkleinsten schitteren met klassiek-moderne frames, inclusief het subtiele zeemanstintje.

Wat de monturen zo bijzonder maakt? De details, die meestal aan de binnenkant van de bril zitten. Hierdoor blijft de buitenkant van het montuur ingetogen. In de zonnebrillencollectie voor jongens vinden we alle herkenningspunten van het Franse label terug: de ovalen vormen en glazen, het anker, de golfer of surfer en de letter ‘F’.

=> Fan van Façonnable pour les garçons? Reserveer je afspraak in onze winkel

Uiteraard ben je meer dan welkom om ook onze andere (zonne)brillenmerken voor kinderen te komen ontdekken. Tot binnenkort?

Ontdek meer blog-artikels: