Nieuw schooljaar, nieuw montuur. Modieus terug naar school met deze 4 brillentrends voor kinderen

Een nieuwe boekentas, een stoere etui, een flashy brooddoos en een hippe drinkbus. Je kind is straks weer helemaal klaar om naar school te gaan. Maar is de bril ook nog up-to-date? Kinderen leren en ontdekken elke dag een heleboel nieuwe dingen. Met het uitgebreide aanbod en deskundig advies van De BRILstudio KIDS schenk je je kind het beste zicht, ook in de klas.

Artistieke kunststofbrillen voor de allerkleinsten

Tegenwoordig corrigeren kinderbrillen niet alleen oogafwijkingen, ze zien er ook nog eens heel leuk uit. Pesterijen en vervelende opmerkingen behoren daardoor voorgoed tot het verleden. Met een hippe bril is jouw kind één van de coolste kids van de hele school!

Voor de allerkleinsten raden we nog steeds brillen in kunststof aan, omwille van de veiligheid. Kunstof is breukvaster, duurzamer, lichter en doorgaans goedkoper dan bijvoorbeeld metalen brillen. Bovendien plooien de monturen minder snel en gaan ze langer mee.

Bij een hogere sterkte kan het echter nodig zijn de glazen te verdunnen. Samen met jouw kind bekijken we de mogelijkheden naargelang de sterkte en het gekozen montuur.

Retrolook met metaal

Metalen brillen zijn de afgelopen jaren helemaal teruggekomen in het straatbeeld. En ook op de speelplaats duiken ze steeds vaker op! Metaal is een stevig materiaal waarmee je je kind een verfijnde, vintage uitstraling geeft. In veel metalen brillen wordt kunststof en/of acetaat verwerkt om de gewenste stevigheid te bereiken, of om de bril een speels element te geven.

Zoek je een stijlvolle metalen kinderbril die helemaal aansluit op de modetrends van vandaag? In ons aanbod vind je onder andere Façonnable pour les garçons terug: naast brillen van acetaat, brengt het Franse brillenmerk ook metalen monturen voor kinderen op de markt. De modellen zijn kleurrijk en trendy en richten zich tot jongens van 6 jaar tot 12 jaar.

Minimalistisch transparant voor mini’s

Ook de transparante bril is aan een heuse opmars bezig. Een bril met doorzichtig montuur valt niet op in het gezicht en staat bij alle haarkleuren, oogkleuren en huidtypes. Façonnable pour les garçons heeft eveneens een ruim assortiment brillen voor kinderen met een transparant montuur, voor een licht, subtiel en gaaf effect. Het zal je misschien verbazen, maar de doorzichtige brillen zijn in verschillende kleuren beschikbaar.

Volwassen brillen, op kindermaat

Wie denkt aan kinderbrillen, denkt vaak aan felle kleurtjes, opvallende prints en hyperflexibele oortjes. En daar is helemaal niets mis mee, zolang jouw kind er gelukkig van wordt. Maar sommige kinderen zijn nu eenmaal trendgevoeliger en geven de voorkeur aan eigentijdse designs, verfijnde monturen, elegante vormen en knappe details. Kortom: ze dragen liever een volwassen bril, maar dan op kindermaat.

In dat geval is de collectie van Little Paul & Joe een absolute aanrader. De ontwerpen werden geïnspireerd op de vormen en designs die bij volwassenen in de smaak vallen. Geen kinderlijke brillen, wél stijlvolle brillen voor kinderen. Ook in 2021 is de look van jouw kind compleet met een bril van Little Paul & Joe op zijn of haar snoet.

Maak een afspraak bij De BRILstudio KIDS

Een degelijke technische uitrusting is van groot belang voor de jongste brildragers. Daarom verkopen we enkel brillen die perfect bij hun gezichtsvorm passen, en die er ook nog eens fantastisch uitzien.

Je kan bij De BRILstudio KIDS terecht voor een mooie selectie aan leuke kinderbrillen. Je zoon of dochter zal met plezier brillen én weer naar school gaan. Reserveer je winkelbezoek en/of oogmeting via onze website, zodat we er samen een leuke shopervaring van kunnen maken, voor jou en je kind.

Ontdek meer blog-artikels: