Hiep hiep hoera:
zo is De BRILstudio KIDS tien jaar geleden ontstaan

Groot feest, want De BRILstudio KIDS wordt dit jaar een flinke tiener en blaast maar liefst tien kaarsjes uit! In deze blog vragen we aan Gythe Grosemans, oprichtster en zaakvoerster van De BRILstudio KIDS, hoe het in 2011 tot de geboorte van haar ‘kindje’ kwam.

Hoe kwam je op het idee om een brillenwinkel voor kinderen te openen?

“Toen ik als elfjarige te horen kreeg dat ik een bril moest dragen, ging ik met mijn mama naar de brillenwinkel voor een passend montuur. Ik was enorm teleurgesteld in het aanbod: er waren alleen maar lelijke monturen. Ik vond geen enkele mooi. En wat doe je dan? Dan kies je gewoon het goedkoopste model. Dat ‘jeugdtrauma’ heeft me geïnspireerd om het beter te doen (lacht).”

Wat frustreerde jou aan het aanbod voor kinderen?

“Vooral de beperkte keuze. Als kind werd je destijds gepest om je bril, zeker wanneer je ook nog eens blokjes droeg. Daar wou ik iets aan doen. Nadat ik afstudeerde en mijn eigen zaak opstartte, was ik vastberaden om van het shoppen voor een bril een feest te maken. Een bril kopen én dragen moet leuk zijn, het moet een meerwaarde bieden voor het kind, en het moet aansluiten bij zijn of haar unieke persoonlijkheid.”

Hoe onderscheidt De BRILstudio KIDS zich met haar aanbod?

“Door allereerst veel verschillende monturen in allerlei maten en kleuren aan te bieden. Omdat het aanbod in eigen land zeer beperkt is, ging ik internationaal op zoek naar kwaliteitsvolle merken die bereid zijn tot in België te leveren en bovendien een uitstekende service-na-verkoop bieden.”

Welke merken heb je allemaal in het aanbod opgenomen?

“Inmiddels hebben we meer dan 400 verschillende monturen per locatie van over de hele wereld in de winkel, van merken als BBIG uit Nederland, verschillende Franse merken waaronder Very French Gangsters, Caroline Abram, Lookkino uit Italië, Little Paul & Joe, Façonnable, enzoverder. Van eigen bodem verkopen we de brillen van KOMONO.”

Zijn er brillen voor alle leeftijden beschikbaar?

“We hebben brillen voor iedere leeftijdscategorie, van de allerkleinsten tot de allergrootsten. Voor baby’s hebben we heel veilige en verfijnde italiaanse designs in flashy kleurtjes. We hebben zelfs matchende brillen voor ouder en kind, zodat mama en dochter met hetzelfde montuur kunnen pronken.”

Op welke manier maak je brillen kopen leuk voor kinderen?

“We hebben een heel verhaal gekoppeld aan het kopen en dragen van een bril. Zo leven in onze winkels allerlei diertjes die ook ‘brillen’, waaronder Jaak de Aap, Mia het Schaap, .... Mathilda de Muis is de hoofdrolspeelster. Zij begeleidt kinderen bij het dragen van een bril.”

“Bij de aankoop van hun nieuwe bril krijgen kinderen een leuk voorleesboekje mee naar huis waarin Mathilda het hele proces met hen doormaakt. Mathilda en haar vrienden weten hoe het voelt wanneer je plots een bril moet dragen, wat je moet doen wanneer je bril stuk is, en meer. De populariteit van Mathilde is niet te stuiten: dankzij haar willen zelfs de broertjes en zusjes van de kindjes die bij De BRILstudio KIDS een montuur gekozen hebben, een bril dragen. Regelmatig word ik gecontacteerd door kleuterjuffen die de boekjes in hun klas willen gebruiken. Mathilda is nu ook beschikbaar als knuffel.”

Hoe wordt de tiende verjaardag van De BRILstudio KIDS gevierd?

“Corona gooit helaas roet in het eten, maar toch laten we onze verjaardag niet onopgemerkt voorbijgaan. Voorlopig kan ik nog niet veel verklappen, want het is een verrassing. Maar binnenkort volgt meer nieuws!”

Een hippe bril op de snuit van je spruit? Reserveer je afspraak bij De BRILstudio KIDS.

Ontdek meer blog-artikels: