Mathilda de muis komt naar je toe!

Heb jij onze mascotte Mathilda al ontmoet? Ze is erg schattig en lief en begeleidt de jongste kinderen bij de zoektocht naar een leuke eerste kinderbril. En dat doet ze niet alleen in onze optiekzaken, maar ook bij jou thuis! Benieuwd hoe dat kan? Ontdek het in deze blog!

Meer dan een mascotte

Mathilda is niet alleen een schattige muis en een leuke mascotte, maar ook het hoofdpersonage van het bijzondere kinderboek “De avonturen van Mathilda en haar leuke bende”. Dit voorleesboekje helpt je kind bij het kiezen van het montuur en het wennen aan de bril: een inspirerende en ontspannen manier om je kind voor te bereiden op zijn of haar eerste bril.

Gythe Grosemans, zaakvoerster De BrilStudio KIDS: “We willen de kinderen, op hun speelse niveau, zo goed en zo leuk mogelijk voorbereiden op het dragen van een eerste kinderbril. Daarom krijgt elk kind dat bij ons een bril kiest het boekje cadeau. Alle personages in het voorleesboekje zijn dieren die een bril dragen. In de kortverhalen maakt Mathilda van alles mee: ze moet naar de oogarts gaan, kiest een eerste bril of valt in het park, waardoor haar bril scheef staat. Allemaal dingen die een kind ook zal meemaken. Het leuke aan het boekje is dat het kind zich helemaal herkent in Mathilda de muis. Zo kan het op een speelse manier wat wennen aan het dragen van een kinderbril”.

De ideale voorbereiding

Tussen het kiezen van het montuur en het ophalen van de afgewerkte bril zit ongeveer een week. Een ideale periode om samen met mama, papa of zelfs de kleuterjuf te bladeren in het boekje. Je kind bereidt zich zo niet alleen voor op het dragen van een eerste bril, maar leert meteen ook hoe je zorg draagt voor die bril. Niet onbelangrijk, want de kinderwereld zit vol spel en avontuur!

Mathilda bij jou thuis

Maar er is meer: wie echt dol is op de avonturen van Mathilda en haar vriendjes, kan nu ook Mathilda zélf meenemen naar huis! Hoe je dat doet?c Laat je kind een bril kiezen bij ons en maak een selfie of foto met grote knuffelmuis Mathilda. Deel deze foto op Facebook of Instagram, tag de BrilStudio KIDS (debrilstudiokids) en gebruik de hashtags #dekinderbril, #debrilstudiokids, #leukstekinderbrillen, #muismathilda en #nieuwebril.

Wanneer je samen met je kind de bril komt ophalen, krijgt hij of zij een knuffelmuisje mee naar huis! Meteen een mooi en schattig aandenken aan die spannende gebeurtenis die het kiezen van je eerste kinderbril toch wel is.

Welkom!

Wist je dat we meer dan 900 verschillende kinderbrillen in ons gamma hebben? Jouw kind vindt ongetwijfeld een favoriete exemplaartje. Maak een vrijblijvende afspraak, ons enthousiaste team en muis Mathilda helpen je graag verder!

Ontdek meer blog-artikels: