Wat kinderen willen? Dat kiezen ze zelf!

Een kinderbril kiezen is geen kinderspel, en al helemaal niet als het de allereerste bril is. Vaak is het even wennen met die bril op de snoet en dan hoop je dat je kind de bril echt mooi vindt. De oplossing? Heel simpel: dochter of zoon maakt de keuze best zelf.

Dat de zoektocht naar een passende én mooie kinderbril een avontuur is, hoef je Ellen Janssens uit Retie niet te vertellen. Voor Ellen, mama van Oscar en Olivia, begon die zoektocht bij Google.

Ellen Janssens: “Toen ons zoontje Oscar naar het medisch onderzoek op school moest, kregen we te horen dat hij waarschijnlijk niet meer zo helder kon zien. We kregen de raad om zijn ogen te laten onderzoeken door een oogarts. Dat deden we, en het onderzoek wees uit dat hij inderdaad een straffe bril nodig had. Dat was even schrikken voor ons. Hoe en waar moesten we zo’n bril zoeken? We hadden er nog geen ervaring mee… Toen we op Google naar een gespecialiseerde kinderoptiek zochten, ontdekten we de BRILstudio Kids. We zochten vooral een zaak met een ruime keuze aan montuurtjes, zodat Oscar zelf kon kiezen. DE BRILstudio Kids bleek de place to be te zijn!”

Ondanks het feit dat de winkel niet bij de deur was - van Retie naar Kermt rijd je vlot een uurtje - besloten ze toch om langs te gaan. En daar hebben ze geen spijt van.

Ellen Janssens: “We werden heel enthousiast verwelkomd en begeleid door een vriendelijke verkoopster. Oscar voelde zich meteen op z’n gemak. Het boekje van mascotte Mathilde & haar vriendjes viel ook geweldig in de smaak bij Oscar. Heel herkenbaar in zijn leefwereld. Oscar zag het dragen van een bril helemaal zitten en hij vond al vlug een passend montuur die hij bovendien ook erg leuk en mooi vond.”

Toen kort daarna bleek dat ook zus Olivia een bril moest dragen, twijfelde Ellen geen minuut. In De BRILstudio Kids zou ook zij vast en zeker haar droombril vinden!

Ellen Janssens: “Eerst wou ze per se een #LikeMe-brilletje, maar dat was geen goed idee. Voor kleine kinderen voelt zo’n bril wat vervelend en zelfs pijnlijk aan de neus en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Ze was eerst wat teleurgesteld, maar dat verdween als sneeuw voor de zon toen ze die mooie roze bril met glinsters zag. Liefde op het eerste gezicht, zowel voor Olivia als voor mama en papa! Het werd uiteindelijk geen #LikeMe-bril maar een mooie en coole Like Olivia-bril! Ze is er erg blij mee en we hebben er al veel positieve reacties op gekregen.”

Ben je net als Ellen ook op zoek naar een mooie bril voor je kinderen? Kom zeker langs bij Brilstudio Kids en laat je kind vooral zélf kiezen. Ons gepassioneerde team maakt er een bijzonder bezoekje van!

Ontdek meer blog-artikels: