In stijl naar school met de leukste kinderbril

De start van het nieuwe schooljaar vraagt om een mooie, passende bril. En die vind je ongetwijfeld tussen de meer dan 500 monturen in het aanbod van de BRILstudio Kids. Kom en ontdek!

Hippe brillen voor kleine durvers

Kinderbrillen zijn een vak apart. Dat hebben ook de ontwerpsters achter het Franse brillenmerk Very French Gangster begrepen. Françaises Anne Masanet en Karoline Bothorel-Bolzinger zijn allebei ervaringsexperten als het op kinderen aankomt. De grootste inspiratiebron van deze twee mama’s? Hun eigen schattige kindjes! Het resultaat is een eigentijdse collectie bestaande uit hippe, stoere en leuke kinderbrillen.

Trendy monturen voor grote dromers

Ziet jouw kleine kapoen het groots? Dan vinden jullie vast en zeker jullie ding in de collectie van BBIG. Volgens Rob Bresser zijn kinderen misschien wel kleiner dan hun ouders, maar daarom niet minder ‘modebewust’. De Nederlander ontwerpt kinderbrillen die aan dezelfde eisen voldoen als brillen voor volwassenen. Met behulp van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken maakt hij fraaie en elegante designs die nagenoeg onverwoestbaar zijn.

In 1923 begon Louis Lafont zijn eigen optiekzaak in de stad van de liefde: Parijs. Tot op heden worden de monturen van Lafont in de Franse hoofdstad ontworpen en met de hand vervaardigd. Parijs blijft de ultieme inspiratiebron voor hun tijdloze en modieuze brillen. Buiten een collectie voor mannen en vrouwen, biedt Lafont ook opvallende monturen aan voor kinderen. Deze kinderbrillen zijn heerlijk rebels en bestaan in meer dan 200 kleurencombinaties.

Flexibele veren voor ravotters

Kinderen blijven kinderen. En bij kind-zijn hoort nu eenmaal uitbundig speelgedrag en lekker vuil worden. Bij BRILstudio Kids kunnen we dat alleen maar aanmoedigen. Daarbij mag een bril het spelen niet belemmeren.

Zoek je een bril die tegen een stootje kan? De ontwerpers van Little Paul and Joe maken robuuste, frisse en allesbehalve kinderachtige kinderbrillen. Bovendien zijn deze coole jongens- en meisjesmonturen uitgerust met een stevig flex-scharnier, zodat ze iedere braspartij overleven.

Nano Vista is de kindercollectie van het gevestigde Spaanse GVOptics. Het merk heeft drie verschillende collecties: Nano Optical (monturen voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar), Nano Sol (zonnebrillen voor kinderen van 0 tot 15 jaar) en Silicon Baby (optische collectie voor de allerjongsten). Alle collecties zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en vormen. De monturen zijn hyperbuigzaam dankzij het gepatenteerde Siliflex-materiaal, hebben een thermo-aanpasbare pasvorm en zijn uiterst duurzaam. De veren kan je vervangen door een elastiek, zodat de bril ook gedragen kan worden als sport- of ravotbril.

Echte jongensbrillen: Façonnable pour les garçons

Wie een beetje Frans spreekt, zou kunnen vermoeden dat de Façonnable-kinderbrillen speciaal voor jongens ontworpen worden. En dat klopt! De brillen van Façonnable pour les garçons vloeien voort uit de collecties van Façonnable pour Homme, maar werden herwerkt voor de allerkleinsten. Jongens kunnen kiezen tussen 18 modellen in acetaat en metaal, verdeeld over twee leeftijdscategorieën die met hen meegroeien: Enfant (van 6 tot 8 jaar) en Junior (van 8 tot 12 jaar).

Een kinderbril kiezen wordt kinderspel

Het vinden van de juiste kinderbril voor je dochter of zoon kan een moeilijke opgave zijn. De ideale keuze hangt van meerdere factoren af. Heeft de bril een comfortabele pasvorm? Past het montuur bij de vorm van zijn of haar gezichtje? Voelt je kind zich goed bij de bril? Vraag gerust advies aan de brilstylisten van BRILstudio Kids. Wij halen alles uit de kast zodat jouw kroost in stijl het nieuwe schooljaar kan beginnen

Ontdek meer blog-artikels: