Duik de zomer in met een zwembril op sterkte

Wat is er leuker dan op een zalige zomerdag rond te dobberen of een frisse duik te nemen in het zwembad ... Maar hoe doe je dat als je een bril draagt? Neem je die bril mee in het water of kan het ook anders?

Onbezorgde waterpret

Je bril meenemen in het water is niet zo’n goed idee. Voor je het weet, raak je hem kwijt en tja, zonder bril ... vind je hem ook niet zo makkelijk terug. De oplossing? Kinderen vanaf 4 jaar kunnen kiezen voor een zwembril op sterkte. Daarmee behoud je een glashelder zicht, ook onder water!

Voordelen

Een zwembril op sterkte biedt heel wat voordelen. Zo zijn je ogen goed afgeschermd door de silicone aansluiting op je huid. De zwembril ‘plakt’ als het ware op je oogkas, zodat je ogen niet in contact komen met chemische reinigingsmiddelen zoals chloor.

De glazen op sterkte zorgen er dan weer voor dat je onder en boven water alles even goed ziet als met je dagelijkse bril. Elk oog krijgt het juiste correctieglas zodat je totaalzicht optimaal blijft. Zo kan je heerlijk genieten van het water!

Tips bij de aankoop

Let bij je aankoop op de volgende zaken:

1. Laat je oogsterkte nog eens nakijken door een professionele opticien. Zo ben je zeker dat je oogsterkte nog up-to-date is.
2. Neem een zwembril met een verstelbaar neusje. Hiermee kun je de afstand tussen de brillenglazen regelen, zodat de bril comfortabel aanvoelt.
3. De zwembril moet mooi aansluiten op je huid. De regel hierbij is: hoe soepeler en dunner de siliconenlaag rond de glazen, hoe comfortabeler en hoe minder kans op een lekkende bril.
4. Kies een zwembril met een dubbele elastiek: zo blijft hij beter zitten tijdens het zwemmen. Span je bril ook niet te hard aan, anders heb je achteraf rode kringen rond je ogen.
5. Doe de vacuümtest: duw je zwembril op je gezicht zonder dat het elastiek rond je hoofd zit. Blijft je zwembril hangen? Dan past de bril goed bij de vorm van je hoofd en oogkas.
6. Wil je een zwembril waarvan de glazen niet aandampen? Kies dan een dampwerend exemplaar.
7. Last but not least: hoe voelt de zwembril aan voor jou? Comfortabel? Check! Heb je een ruim zicht? Check!

Een goede zwembril op sterkte biedt een zachte pasvorm en een helder zicht. Handig om te weten: spoel na gebruik de zwembril goed af en stop de bril in een tasje met een beschermhoesje. Zo kan je extra lang genieten van je zwembril op sterkte.

Wees welkom

Klaar voor een portie zorgeloze zomerpret? We heten je van harte welkom in onze winkels in Diepenbeek en Kermt. Ons gepassioneerde team begeleidt je graag in je zoektocht naar een perfecte en betaalbare zwembril op sterkte

Trouwens, wist je dat we ook duikbrillen op sterkte maken? Met de Brilstudio Kids duik je de vakantie in!

Ontdek meer blog-artikels: