Anneleen Tuybens en dochtertje Fenne

“De bril van Fenne geeft karakter aan haar gezichtje en staat haar perfect.”

De zoektocht naar een goede kinderbril is altijd een avontuur, zeker voor een enthousiaste kleuter als Fenne. Mama Anneleen was maar wat blij met de kindvriendelijke aanpak van de BRILStudio Kids. En Fenne? Zij kwam, zag en vond - met wat hulp van mama en het team - de ideale kinderbril!

Hoe het begon

Na een oogtest bij Kind en Gezin bleek dat Fenne een visuele afwijking had: het rechteroogje draaide wat naar binnen, waardoor het zicht van kleine Fenne (toen 2 jaar en 8 maand) niet zo goed was. Mama Anneleen werd doorverwezen naar een oogarts, die haar het advies gaf om het oogje van Fenne af te plakken en haar een bril te laten dragen. Een grote stap voor een kleine peuter. Toch viel het achteraf gezien allemaal goed mee.

Grote stap voor een kleine meid

Mama Anneleen: “Ik vond de gedachte aan een kinderbril voor Fenne wel wat wennen. Zo’n bril op dat kleine neusje verandert het gezicht toch wel wat.”

De volgende stap was het vinden van een goede kinderoptiek. Al sinds haar zwangerschap was Anneleen lid van een Facebookgroep voor mama’s. Daar had ze al eerder posts zien verschijnen van mama’s uit de buurt die - net zoals zij - op zoek waren naar een kinderoptiek. Heel wat van die mama’s waren erg tevreden over De BRILstudio KIDS. Hoog tijd om daar eens langs te gaan met Fenne, dus!

Van meisjespiraat …

Mama Anneleen: “Ons eerste bezoekje aan De BRILstudio KIDS viel heel goed mee. We kregen veel tips van het team om Fenne te laten wennen aan het dragen van haar eerste brilletje en ook het afplakken van haar oogje ging verbazend vlot. Toen we dat dede, riep ze zelfs trots uit: “Mama, nu ben ik een meisjespiraat!”. Daar zal het grote aanbod aan kleurrijke oogplakkers met schattige kindermotiefjes wel iets mee te maken hebben. De ruime keuze was trouwens ook voor ons handig, want die konden we dan afstemmen op haar outfit. Toch niet onbelangrijk voor een schattige kleuter met een eigen willetje.”

… naar cool kid!

Ook het kiezen van de eerste kinderbril verliep vlot. Met wat hulp van de medewerkers en in samenspraak met de ouders vond Fenne vrij vlug een leuke bril, die ze zelf ook erg mooi vond.

Mama Anneleen: “De zoektocht naar een bril werd subtiel mee gestuurd door de medewerkster. Door het uitwisselen van de nodige blikken wist de verkoopster heel goed wat ik wel of niet zag zitten, waardoor Fenne mocht kiezen uit een selectie die voor mij realistisch was. Uiteindelijk kozen we 2 brilletjes: een zachtroze “goede” bril en een paarse ravottersbril. Ik moest echt wennen aan haar nieuwe look, maar na een tijdje vond ik haar bril prachtig: het geeft karakter aan haar gezichtje en staat haar perfect. Ook de tweede bril heeft een donkerpaarse montuur, Fenne heeft deze helemaal zelf gekozen! Na 3 jaar is ze het wel al gewend om een bril te dragen. Vorige zomer kochten we ook een zonnebril op sterkte, die look vindt ze supercool!”

Topservice met een extra touch

Net als de mama’s in de Facebookgroep is Anneleen erg tevreden over het aanbod en de service van De BRILstudio KIDS. “Ondertussen is Fenne 5 jaar en toe aan haar tweede bril. Telkens kopen we zowel een “goede” bril als een ravottersbril, heel handig met een enthousiaste kleuter. De service en opvolging zijn echt heel goed. Als de bril van Fenne wat afzakt of wat te strak achter haar oren zit, rijden we even langs en wordt dit meteen bijgesteld. Ook het voorleesboekje van Mathilde wordt nog regelmatig bovengehaald en de knuffel ligt nog altijd in haar bedje. Bovendien vallen de snoepjes die ze bij elk bezoekje krijgt goed in de smaak bij Fenne, toch weer een voorbeeld van die ‘extra touch’. De BRILstudio KIDS? Wij zijn fan!”

Ben je net als Anneleen op zoek naar een bril voor je liefste kapoen? Ons team staat voor je klaar in Diepenbeek en Kermt!

Ontdek meer blog-artikels: