Wie zoekt, die vindt… een kinderbril bij BRILstudio Kids!

De zoektocht naar een leuke kinderbril is niet alleen voor kinderen een spannend avontuur. Zo was het voor mama Inge uit Hasselt even wennen toen bleek dat haar zoon Briek een brilletje nodig had. Gelukkig zorgde de BRILstudio Kids voor de perfecte kinderbril én bijhorende begeleiding voor zoon en mama!

Grote aanpassing

Na een medisch onderzoek bij het CLB bleek het zicht van Briek, toen 4 jaar, niet goed te zijn. Een verrassing voor het gezin, want thuis hadden ze daar nooit iets van gemerkt. Bij de oogarts werd duidelijk dat Briek inderdaad een kinderbril nodig had. Een hele aanpassing, niet alleen voor Briek.

Inge Bernaers: “Ik ben behoorlijk perfectionistisch en was eerlijk gezegd geschrokken toen ik hoorde dat Briek een bril nodig had. Misschien zou mijn kleine jongen met z’n bril wel uitgelachen of gepest worden? Ook leek hij in mijn gedachten opeens zoveel ouder met een bril op z’n snoet …”.

Op zoek naar een optiek

Omdat ze geen ervaring hadden met brillenwinkels, besloten ze naar een optiek in de buurt te gaan. Dat had ook een praktische reden: misschien gaat een kinderbril wel vaker stuk, en dan lijkt een nabijgelegen optiek best wel handig. Helaas werd dat bezoekje geen succes.

Inge Bernaers: “Er was weinig keuze in kinderbrillen, maar we dachten dat het zo hoorde. Alle aanwezige kinderbrillen had hij zeker driemaal op z’n neus, maar hij was er echt niet blij mee … De fonkeling in z’n ogen was weg. Uiteindelijk besloten we, bij gebrek aan beter, om de bril te bestellen die hij redelijk ok vond, al was het montuur naar mijn gevoel veel te groot voor zijn gezichtje. Maar misschien viel het na een tijdje wel mee …?”

Blinkende oogjes

Eenmaal thuis dachten ze er nog eens goed over na. Briek was er echt niet gelukkig mee. Ook de pannenkoek die ze samen aten “om het te vieren” kon hem niet bekoren. Daarom besloten ze de bestelling te annuleren. De bril die ze samen gekozen hadden was niet de weerspiegeling van zijn vrolijke persoonlijkheid. Ze gingen op zoek naar een optiek met monturen die écht bij hem pasten en die zijn oogjes terug zouden doen fonkelen!

Inge Bernaers: “Toevallig leerden we de BRILstudio Kids kennen. Deze optiekzaak bleek gespecialiseerd te zijn in kinderbrillen, net wat we zochten! Toen we de zaak binnenstapten en het ruime aanbod zagen, wisten we het zeker: hier vinden we de perfecte bril!”

Feestje met pannenkoeken

Na wat montuurtjes gepast te hebben, kreeg hij ineens een leuke, groene bril op z’n neus ... en dat zorgde voor blinkende oogjes bij Briek! Hij had zijn bril gevonden en was zo fier als een gieter!

Inge Bernaers: “Thuis hebben we gevierd als een verjaardag, de pannenkoek met ijs en slagroom smaakte dubbel zo lekker! Hij krijgt veel positieve commentaren en da’s zo belangrijk voor een kind. Hierdoor heeft hij het dragen van een bril nooit als beperkend ervaren.”

Na al die jaren is Briek vaste klant bij de BRILstudio Kids. Omdat de ogen van kindjes op zijn leeftijd snel verbeteren, heeft hij bijna elk half jaar een nieuwe bril nodig met minder sterke glazen. Het team van BRILstudio Kids kent hem ondertussen en houdt maar al te graag rekening met de kleine kapoen.

Inge Bernaers: “Blijkbaar hadden ze op een brillenbeurs een montuur gezien die ze echt bij Briek zagen passen. Ze hebben die toen ingekocht. Zodra Briek weer langskwam, koos hij meteen die ene bril uit het gamma! Hij staat er beeldig mee.”

Een veilig gevoel

Inge Bernaers: “Briek draagt zijn bril zelfs wanneer het niet echt nodig is, hij voelt zich gewoon “veiliger” met de bril. Het hoort echt bij hem en is een stuk van zijn leven. Omdat hij een echt buitenkind is en graag leest, lieten we voor hem ook een zonnebril op sterkte maken. Broer Renaud (14) en zus Nina (12) wilden na verloop van tijd ook zo’n mooie zonnebril. Nu zijn alle kinderen hier klant bij de BRILstudio Kids.”

Ben je net als Inge ook op zoek naar een mooie kinderbril? Kom langs in onze coronaproof winkel en laat je verrassen!

Ontdek meer blog-artikels: