De innovatieve oplossing voor progressieve myopie.

Progressieve myopie is een oogafwijking die steeds vaker voorkomt bij kinderen. Hierbij heeft het kind moeite om dingen vanop een afstand scherp te zien. Deze bijziendheid kan op korte termijn groter worden met mogelijk ernstige gezondheidsproblemen op lange termijn. Gelukkig bestaat er een oplossing die progressieve myopie goed onder controle kan houden!

Vooral bij kinderen

Dat vooral kinderen progressieve myopie ontwikkelen is geen toeval: het veelvuldig en langdurig gebruik van smartphones, tablets en andere uitnodigende schermen zorgt ervoor dat het kinderoog, dat nog in volle ontwikkeling is, zich hard moet inspannen om goed van dichtbij te kunnen lezen of kijken. Hiervoor moeten de oogspieren een serieuze inspanning leveren waardoor de oogbal zich na verloop van tijd aanpast en langer groeit dan normaal. Die snelle groei van het oog, de progressieve myopie, zorgt ervoor dat de oogbal te lang is waardoor het brandpunt van de lichtstralen die in het oog schijnen niet óp maar vóór het netvlies valt. Gevolg: het kind ziet dingen vanop een afstand onscherp.

Oorzaken

Myopie heeft bij kinderen vooral een erfelijke oorzaak. Toch heeft de levensstijl van het kind ook een belangrijk invloed op de ontwikkeling van deze progressieve oogafwijking. Zo heeft een langdurige blootstelling aan smartphones, tablets en andere digitale schermen een negatieve invloed op de ontwikkeling van het kinderoog. Ook het feit dat kinderen steeds minder buiten spelen, waar ze getriggerd worden om dingen vanop een afstand te bekijken, werkt de verdere ontwikkeling van progressieve myopie in de hand.

Innovatieve oplossing mét professionele begeleiding

Het goede nieuws is dat je met een aangepaste levensstijl (minder schermtijd en meer buitenspeeltijd) en de juiste behandeling progressieve myopie goed onder controle kunt houden. Zo kun je in onze gespecialiseerde kinderoptiek kiezen voor specifieke contactlenzen die een remmende werking hebben op de verdere ontwikkeling van de oogafwijking. Deze lenzen worden na een grondige oogtest volledig aangepast op maat van je kind. Wil je kapoen toch liever een bril? Geen probleem, bij BrilStudio KIDS kun je ook terrecht voor een kinderbril met corrigerende brillenglazen! Hiervoor werken we samen met het innovatieve merk Hoya. Zij lanceren dit najaar brillenglazen waarbij de structuur van het glasoppervlak het mogelijk maakt om zowel van ver als dichtbij scherp te zien. Bovendien vertraagt dit type brillenglas de groei van de aslengte van het oog en bijgevolg de verdere ontwikkeling van de progressieve myopie.

Is je kind bijziend of heb je verdere vragen over dit onderwerp? Contacteer ons vrijblijvend of kom langs in onze coronaproof optiek! Ons gespecialiseerd team helpt jou en je kind graag verder! Wist je trouwens dat we een uitgebreid gamma hebben met meer dan 900 (!) kindermonturen? Zo wordt het kiezen van een kinderbril een ongelooflijk avontuur mét professionele begeleiding!

Ontdek meer blog-artikels: