Goed zorgen voor je kinderbril: 5 tips

Een bril is geen stuk speelgoed, maar elk kind moet kunnen ravotten. Daarom krijgen kinderen die een bril kopen bij de BRILstudio KIDS meteen ook een gratis ravottersbril! Zo neem je geen onnodig risico met die mooie kinderbril. Met deze 5 tips geniet je zoon of dochter extra lang van de nieuwe aankoop.

1. Een stevige brillenkoker

Kies samen met je kapoen een sterke brillenkoker of etui voor de bril. Zo zorg je voor een optimale bescherming en voorkom je krassen of een vervorming van het montuur. Een schat bewaar je toch ook in een schatkist?

2. Bril met beide handen op en af

Dat een bril twee brillenpoten heeft, is natuurlijk geen toeval. Zorg ervoor dat je kind de bril steeds met beide handen op en af zet. Zo staat hij veel langer recht op de neus. Een scheef montuur zorgt voor hinder en een minder optimaal zicht.

3. Nooit neerleggen op de glazen

Het lijkt logisch, maar toch nog even vermelden: leg de bril altijd op de oren en niet op de glazen. Zo voorkom je krasjes op het glas.

4. Zelf montuur aanpassen? Niet doen!

Vraag geregeld aan je kind of de bril nog goed zit. Daarmee vermijd je dat kinderen zelf spelenderwijs de bril wat gaan ‘bijstellen’ en daardoor het montuur vervormen. Laat hen weten dat de brillendokter de kinderbril altijd beter kan doen passen en bij schade ook kan herstellen.

5. Schoonmaken

Vette vingers op het glas of moddervlekjes op het montuur? Met een vochtig microvezeldoekje maken jullie het zo weer proper! Zit er zand of zout (van bv. zeewater) op de bril? Spoel dan eerst de bril af en maak hem daarna pas schoon. Zo voorkom je dat de zandkorrels krasjes maken tijdens het schoonmaken.

Extra tips nodig? Vraag raad aan ons team, we helpen je graag verder!

Ontdek meer blog-artikels: